PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ od 12.4.2021
PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ V ZAŘÍZENÍ ŠKOLNÍ
JÍDELNY V SOUVISLOSTI S VÝSKYTEM ONEMOCNĚNÍ COVID- 19
Prezenční výuka
- Žáci přicházejí do školní jídelny pouze v doprovodu příslušného vyučujícího.
- Strávníci dodržují rozestupy od ostatních osob.
- Na rozestupy žáků dohlíží pedagogický dohled.
- Rozestupy mezi stoly 1,5 m.
- Maximálně 2 osoby u stolu.
- Před vstupem do jídelny si každý strávník umyje ruce dezinfekčním mýdlem na ruce.
- Umývárna před vstupem do jídelny je vybavena antibakteriálním mýdlem, dezinfekcí v dávkovači a papírovými ručníky.
- Po dobu zpřísněných hygienických podmínek vydávají pracovnice školní jídelny jídlo
včetně podnosů, příborů přímo z výdejního okénka. *)
- Při výdeji jídla používají pracovnice školní jídelny jednorázové rukavice, respirátor FFP2NK 95 a pokrývku hlavy.
- Stravování probíhá po jednotlivých skupinách vždy obsazením stolů žáků jedné skupiny. Žáci si nevybírají jednotlivé stoly samostatně, ale jsou skupině žáků přiděleny příslušným pedagogickým dohledem.
- Po skončení stravování odnášejí strávníci použité nádobí k okénku na použité nádobí.
- Po uvolnění místa strávníky bude provedena bezoplachová dezinfekce stolů.
- Po ukončení stravování se žáci v jídelně nezdržují a opouštějí prostor školní jídelny
v dostatečném odstupu od ostatních strávníků.
Ve Zlíně 12. 4. 2021
*) Žák dostane do rukou tác i s příborem od pověřené osoby, která bude vybavena ochrannými pomůckami (jednorázové rukavice, respirátor, plášť).
Žák po obdržení tácu s příborem si sám odebere u výdejního okénka šálek s polévkou, talíř s plnohodnotným jídlem a zasedne na místo určené pedagogickým dohledem. Nápoj si žák odebere sám z bezdotykového nápojového automatu.
PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ V ZAŘÍZENÍ ŠKOLNÍ
JÍDELNY V SOUVISLOSTI S VÝSKYTEM ONEMOCNĚNÍ COVID- 19
Distanční výuka
Organizace ve ŠJ od - 12. 4. 2021
Ve školní jídelně se mohou stravovat pouze žáci v prezenční výuce a zaměstnanci školy přítomní na pracovišti.
Ostatní žáci a zaměstnanci v distančním vzdělávání, kteří si mohou odebrat stravu odděleně od strávníků v prezenční výuce, pouze u výdejního okénka, kterou si přenesou ke stolu k tomu určenému, kde si přesunou jídlo do vlastních přinesených nádob.
Výdej stravy:
- Pro žáky a zaměstnance v distančním vzdělávání do jídlonosičů: 1. - 9. ročník
od 11:00 – 11:30 h.
od 13:45 – 14:00 h.
- Pro žáky a zaměstnance v prezenčním vzdělávání: 1. - 5. ročník
od 11:45 – 13:35 h.
Ve Zlíně dne 8. 4. 2021
Mgr. Zdeněk Mikoška
ředitel školy
Archiv novinek >